Het is nog niet vastgesteld of de volgende BMW 1-serie net als de X1 voorwielaandrijving krijgt.

In een interview met Motor Trend geeft BMW-directielid Klaus Fröhlich dat nog geen besluit is genomen over de aandrijflijnen van de volgende generatie 1-serie. Het kan dus zijn dat het gewoon weer een achterwielaandrijver wordt.

Fröhlich zegt over de beslissing: "De keuze voor achterwielaandrijving beperkt natuurlijk de bagageruimte. Maar voor mensen die veel ruimte willen in het C-segment, hebben we natuurlijk al de 2-serie Active Tourer en Grand Tourer. De 1-serie moet kopers bij andere merken weglokken en daarom moet het een echte BMW zijn. De definitieve beslissing volgt later dit jaar."

Verder gaf Fröhlich in het interview nog aan dat het magnesium en koolstofvezel van de 7-serie - gekozen met het oog op gewichtsbesparing - voorlopig niet z'n weg naar de goedkopere modellen vinden. De winstmarges zouden te veel in het gedrang komen bij een dergelijke materialenmix.

De nieuwe 1-serie laat overigens nog wel even op zich wachten: de huidige generatie is pas onlangs gefacelift. De nieuwe 1-serie komt dus niet voor 2018.

Bekijk foto's van de gefacelifte BMW 1-serie in groot formaat