Jaguar Land Rover heeft nu nog geen volledig elektrische auto in het gamma, maar topman Ralph Speth blijkt zich daar geen zorgen om te maken.

In een interview met Automotive News zegt de CEO: "Onze doelgroep is momenteel niet onder de indruk van volledig elektrische auto's. De accutechnologie is te duur, te zwaar en niet krachtig genoeg."

Dat wil niet zeggen dat Jaguar Land Rover niet bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto's: in de komende maanden laat het concern waarschijnlijk de Project Evoque E zien, een concept-car voor een elektrische Range Rover Evoque (op de foto is de normale Evoque te zien).

Speth verwacht dat de genoemde nadelen van accutechniek bij de introductie van de volgende generatie batterijen grotendeels verdwijnen. De topman voegt daarom aan zijn verhaal toe dat hij daarom op 'middellange termijn' wel volledig elektrische auto's van zijn concern verwacht. Een concrete datum noemt hij echter niet.

Onder de vleugels van moederconcern Tata heeft Jaguar Land Rover het ontwikkelingsbudget voor nieuwe technieken verviervoudigd. Het aantal ingenieurs op de R&D-afdeling is de afgelopen periode verdubbeld.

Momenteel heeft Jaguar Land Rover één model met alternatieve aandrijflijn op de prijslijst staan: de Range Rover Hybrid, die in 2014 bij de Nederlandse dealers verscheen.