De ooit op veel Afrikaanse wegen dominante Peugeots kunnen weer prominent in het straatbeeld worden als het aan Franse investeringen ligt. 

Het concern PSA Peugeot Citroën heeft vrijdag getekend voor de productie van minstens 90.000 auto's per jaar in een eigen fabriek in Kenitra ten noorden van de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

De productie moet in 2019 beginnen. Het gaat om de types Peugeot 301 en Citroën C-Elysée.

De verkopen van auto's van het merk zijn in 2014 in Afrika en het Midden-Oosten met een kwart teruggelopen tot minder dan 170.000 stuks. Dat is 5,8 procent van de totale verkoop.

Japanse auto's

Franse media melden dat PSA Peugeot Citroën eerder al een stap zette om het continent te heroveren op bijvoorbeeld Japanse en Koreaanse auto's. Bijna een jaar geleden is begonnen met de Nigeriaanse partners de productie van Peugeots op te voeren in Nigeria.

Sinds 1974 werden daar dertig jaar lang honderdduizenden Peugeots van het type 404-pickup, de populaire 504 en later nog de 505 gebouwd.

Renault heeft een enorme autofabriek in het Marokkaanse Tanger, maar de auto's van het merk Dacia die daar worden gemaakt, gaan voornamelijk naar Europa.