Renault onthult over een maand de opvolger van de Laguna. Waarschijnlijk krijgt de auto een nieuwe naam.

Het officiële debuut van de Laguna-opvolger vindt op 1 juli plaats in de buurt van Chantilly. In maart waren er de eerste spionagefoto's van de auto, waarbij duidelijk werd dat Renault aan de basisvormen van de middenklasser grotendeels in tact laat. Het zou echter wel kunnen dat Renault het hatchback-concept loslaat ten faveure van een sedan. 

Het ligt voor de hand dat de Nederlandse ontwerpchef Laurens van den Acker de nieuwe designtaal van Renault - te zien op onder andere de Espace en Kadjar - ook gebruikt op de Laguna-opvolger. Het dashboard vertoont veel overeenkomsten met dat van de Espace.

Wat Renault gaat aanbieden op motorisch vlak, is nog even afwachten, maar waarschijnlijk introduceert het merk compactere turbomotoren. Op dit moment levert de Nederlandse importeur alleen nog dieselmotoren voor de Laguna. De verwachting is dat de Fransen de 1,2-liter viercilinder turbomotor als basis-benzineblok kiest.

De naam van de auto is nog niet zeker. Volgens insiders wil Renault van de naam Laguna af, maar welke naam de auto dan krijgt, is nog niet bekend.

De publiekspresentatie van de Laguna-opvolger staat gepland voor de IAA in Frankfurt in september. De auto staat eind 2015, begin 2016 bij de dealers. Volgend jaar volgt ook de Estate-versie.

Op de foto is de huidige Laguna Coupé te zien. Die versie krijgt zeer waarschijnlijk geen opvolger.  

Bekijk foto's van een prototype van de nieuwe Renault Laguna in groot formaat