Renault heeft het aanbod cross-overs verder uitgebreid met de kleine Kwid.

De Kwid is 3,68 meter lang en 1,58 meter breed. Daarmee is de auto bijna een halve meter korter dan de cross-over Renault Captur, die in Nederland goed verkoopt.

Renault wil nog niet kwijt wat voor motor er onder de kap komt te liggen. Waarschijnlijk gaat het om een benzinemotor met een cilinderinhoud van minder dan één liter.

Renault richt zich met de Kwid nadrukkelijk op de groeimarkten en dan met name India. In dergelijke landen is er veel behoefte aan auto's die het uiterlijk van een terreinauto combineren met een lage prijs. Later komt de auto waarschijnlijk ook in Zuid-Amerka en Oost-Europa op de markt.

De Kwid komt in de tweede helft van 2015 in India beschikbaar. De prijs komt tussen de 3 en 4 lakh te liggen, omgerekend 4.200 tot 5.600 euro. 

Ondanks de lage prijs zijn voor de Kwid gewoon zaken als een navigatiesysteem en airconditioning beschikbaar.

West-Europa

Het is mogelijk dat Renault de Kwid op termijn ook als Dacia in West-Europa gaat leveren, maar daarover is vooralsnog niets concreets bekend.

Renault is niet het enige merk dat aan een compacte cross-over werkt: ook Volkswagen treedt binnenkort toe tot dit segment met de eveneens voor groeimarkten bedoelde Taigun.

Bekijk foto's van de Renault Kwid in groot formaat