Audi heeft tijdens het Motor Symposium in Wenen een volledig nieuwe 2.0-liter TFSI gepresenteerd.

Momenteel wordt in Wenen het Motor Symposium gehouden en Audi heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw blok te presenteren: een nieuwe 2.0 TFSI viercilinder benzinemotor.

De nieuwe 2.0-liter is 190 pk en 320 Nm sterk en verbruikt minder dan 5 l/100 km. Het maximumkoppel is beschikbaar tussen 1.450 en 4.400 tpm.

Volgens Audi maakt de motor gebruik van een nieuwe verbrandingstechniek. In het kort komt het erop neer dat de turbodruk is verhoogd en vooral de inlaatmomenten zijn verkort en efficiënter zijn.

Volgens Stefan Knirsch, hoofd van Audi's motorenafdeling, heeft het blok alle voordelen van een downsizemotor, maar gedraagt hij zich bij zwaardere belasting als een motor met een grotere inhoud. 

De nieuwe motor weegt 140 kilo en de tijd die het kost voordat te motor op temperatuur is, is dankzij een slim ontwerp verkocht. Aan het eind van dit jaar kunnen de kopers het nieuwe blok in de eveneens nieuwe A4 verwachten. Erna komt de nieuwe 2.0 TFSI ook naar andere modellen van Audi en mogelijk ook de rest van de Volkswagen Group.

Bekijk foto's van de motor en de nieuwe Audi A4 in groot formaat