Liefhebbers van The Rolling Stones die graag een auto van een van de leden van de Britse rockgroep willen hebben, kunnen op 26 juni hun slag slaan. Dan worden twee auto's geveild van basgitarist Bill Wyman.

Naar eigen zeggen is Wyman (foto) met de auto's naar opnamesessies van de groep en naar artiesten en schrijvers in Frankrijk gereden.

Veilinghuis Bonham's liet dinsdag weten dat de auto's, een Mercedes-Benz 250 S uit 1966 en een Citroen Maserati SM uit 1971, op een autoveiling in de Engelse stad Chichester onder de hamer komen.

De waarde van de Mercedes wordt op 20.000 tot 25.000 pond (27.000 tot 34.000 euro) geschat, de Citroen moet 35.000 tot 40.000 pond op kunnen brengen.

Verduisterde ramen

Wyman reed in de Mercedes naar de studio waar albums als Beggars Banquet en Exile on Main Street werden opgenomen. Volgens de basgitarist reed hij in de eerste Mercedes met verduisterde ramen. Het had wel zijn prijs: de politie dwong hem voortdurend tot stoppen, omdat "zij wilde zien wie erin zat".

In de Citroen reed Wyman naar het zuiden van Frankrijk waar hij onder anderen de Franse kunstenaar Marc Chagall en de Amerikaanse schrijver James Baldwin opzocht.