Volkswagen heeft woensdag in Amsterdam de nieuwe Transporter onthuld.

Het uiterlijk van de nieuwe Transporter is flink onder handen genomen. De auto is, geheel in lijn met de rest van het VW-gamma, weer wat strakker getrokken. Daarnaast werd ook het interieur gemoderniseerd en zijn er de nodige nieuwe (veiligheids)systemen beschikbaar.

Volkswagen monteert in de T6 een nieuwe generatie TDI-motoren.De basisdiesel is de 2,0-liter TDI met 84 pk, daarna volgen van dezelfde motor versies met 102, 150 en 204 pk.

Bij de benzinemotoren is er keuze uit een 2,0-liter met 150 of 204 pk. Alle motoren zijn voorzien van een start/stop-systeem, waardoor het gemiddelde verbruik volgens VW met 15 procent is gedaald.  

Nieuwe systemen

Nieuw voor de T6 zijn adaptieve cruise control (ACC), een instelbaar onderstel (DCC) en een (eventueel met de afstandsbediening) elektrisch te openen en sluiten achterklep. Op veiligheidsgebied zijn, al dan niet tegen meerprijs, zaken als Front Assist beschikbaar. Front Assist verkleint de kans op kop-staartbotsingen.

Ook City Emergency Braking en Light Assist (schakelt automatisch grootlicht aan en uit) zijn beschikbaar voor het nieuwe model, evenals vermoeidheidsherkenning en een systeem dat de auto afremt na een aanrijding. Trailer ESP, een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangers, is ook leverbaar.

Bekijk foto's van de Volkswagen Transporter in groot formaat