Het Chinese automerk Qoros heeft een schets van een nieuw model vrijgegeven.

Op 9 april verscheen er een vage schets van een SUV van Qoros online, zonder dat er verder veel over te melden viel. Vandaag verschaft het jonge Chinese merk ons ook wat begeleidende info en een iets duidelijkere tekening van de concept-car.  

De auto die Qoros op 20 april op de autoshow van Shanghai laat zien gaat officieel als Qoros 2 SUV Concept door het leven. Volgens het persbericht is dit studiemodel een voorproefje van het toekomstige design en technologische ontwikkelingen.  

Het uiterlijk is volgens Qoros 'sterk Duits georiënteerd', met 'een stoere afwerking en een coupé-achtige carrosserie voor een extra gespierd voorkomen'. Dat Duitse tintje is trouwens niet zo vreemd: Qorossen worden in München en Shanghai ontworpen onder het toeziend oog van de Duitser Gert Hildebrandt. Bovendien zitten er de nodige Duitsers in de top van Qoros.  

De Qoros 2 SUV is een B-segmenter en je kunt hem in dat opzicht zien als een potentiële concurrent voor auto's als de Renault Captur en Opel Mokka. De vierwielaangedreven concept-car van Qoros heeft een plug-inhybride-aandrijflijn en een ’hands-free’ oplaadsysteem, waarmee vermoedelijk inductieladen wordt bedoeld.