Lincoln heeft maandag een voorproefje gegeven van de nieuwe Continental. De luxedivisie van Ford toonde het model in de vorm van een concept-car.

De nieuwe Lincoln Continental is vanaf woensdag te zien als studiemodel op de NYIAS, de autoshow van New York.

De Continental moet het nieuwe vlaggenschip worden van het merk. Die taak is nu weggelegd voor de MKS, maar dat model kent tegenvallende verkoopcijfers.

Met de komst van de nieuwe Continental introduceert Lincoln een nieuw familiegezicht, waarbij de karakteristieke 'gesplitste' grille van de afgelopen tijd moet plaatsmaken voor een wat traditioneler vormgegeven exemplaar.

Lincoln pronkt op de Continental met zaken als E-Latch handgrepen (die reageren via een knopje aan de onderkant van de greep, de portieren trekken zichzelf zachtjes dicht), led-matrix koplampen met laser-ondersteund groot licht en een SPD SmartGlass zonnedak (dat de binnentemperatuur via de hoeveelheid zon regelt).

Kennedy

De Continental, gespoten in de 'signature color' Rhapsody Blue, komt volgend jaar op de markt en wordt onder andere geleverd met een 3-liter V6 EcoBoost-motor, die door Ford exclusief voor Lincoln wordt ingezet.

De eerste Continental kwam in de jaren 40 op de markt, waarna nog acht generaties volgden. De Continental werd onbedoeld een beroemdheid, omdat het de auto was waarin de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord in 1963. 

Bekijk foto's van de Lincoln Continental