Jeep wil volgens ingewijden het gamma naar boven toe uitbreiden met een model boven de Grand Cherokee. Tegelijkertijd denken de Amerikanen aan een mini-SUV aan de onderkant van de prijslijst.

Dar meldt Autocar op basis van bronnen rondom het merk.

De samenwerking tussen Fiat en Chrysler (en dus ook Jeep) biedt nieuwe mogelijkheden voor Jeep om het modellengamma uit te breiden. Een grote SUV, voor het gemak Grand Wagoneer genoemd, zou een welkome aanvulling zijn, niet in de laatste plaats vanwege de grote marges die op dit soort modellen zitten.

Al eerder schreven we dat ze bij Jeep nadenken over een model onder de Renegade, op dit moment de kleinste Jeep uit de reeks. Die zou qua formaat vergelijkbaar zijn met de huidige Fiat Panda Cross.

Een Fiat-versie zou een logische bijkomstigheid zijn. De verouderde Compass (en Patriot) zullen volgend jaar worden vervangen door één model, ter grootte van een Nissan Qashqai. 

Groeiplannen

Jeep wil groeien in Europa en China waar het merk nu slechts zo'n 15 procent van al z'n auto's verkoopt, tegenover 76 procent in de VS. Daarom worden er binnen twee jaar twee fabrieken geopend in China, terwijl er ook eentje in Brazilië op de planning staat.

De Zuid-Amerikaanse markt is ook een belangrijk onderdeel van de groeiplannen. 

Bekijk 2 foto's in groot formaat