'Maserati-productie tijdelijk lager'

Maserati had een uitstekende start met de Ghibli en de Quattroporte, maar inmiddels heeft het merk het aantal shifts teruggedraaid.

Dat heeft de Italiaanse vakbond CGIL tegenover Automotive News Europe bevestigd. De fabrikant zelf wilde niet reageren.

Momenteel zijn er wekelijks twaalf shifts in de fabriek in Grugliasco (in de buurt van Turijn), tot en met juli wordt dat aantal teruggeschroefd naar tien. Maserati bouwt daar de Ghibli en Quattroporte.

Volgens een woordvoerder van de vakbond zullen er dit jaar 'ongeveer 30.000' Maserati's in de fabriek worden geproduceerd. Het merk gaat officieel uit van '30.000 tot 35.000' auto's.

Vorig jaar verkocht Maserati 36.448 auto's, een record. De Ghibli droeg hier 23.500 exemplaren aan bij, de Quattroporte was goed voor 9.500 verkochte auto's.

De afgenomen vraag naar de auto's is slecht nieuws voor Maserati, want het merk wil de explosieve groei in de periode tot 2018 doorzetten. Vanaf dat jaar wil het merk 75.000 auto's op jaarbasis verkopen. Gelukkig heeft het merk nog een belangrijke troef achter de hand om die doelstelling te bereiken: in 2016 komt de Maserati Levante op de markt, een SUV.

Bekijk 2 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie