Chrysler stopt in Engeland

Een grote verrassing is het niet, maar Fiat Chrysler Automobiles trekt ook in het Verenigd Koninkrijk de stekker uit het merk Chrysler. Daarmee is het Amerikaanse merk straks volledig verdwenen van de Europese markt.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft besloten om Chrysler in 2017 definitief van de Britse markt te halen. Vanaf heden wordt de verkoop van nieuwe auto's al gestaakt. Dat meldt Auto Express, die spraken met Karl Howkin, deputy managing director van Fiat Group UK.

De reden voor het vertrek zijn de slechte verkoopcijfers - vorig jaar verkocht Chrylser 1.982 auto's in het VK - en het steeds verder uitdunnende modellengamma, dat nog bestaat/bestond uit de Ypsilon, 300C en Grand Voyager. Die laatste twee zijn al met stille trom uit de prijslijst verdwenen, voor de Delta was dat vorig jaar al het geval. De Yp is alleen nog op speciaal verzoek leverbaar.

Chrysler zit in hetzelfde schuitje als fusiepartner Lancia, dat zich binnen afzienbare tijd zal terugtrekken van de Europese markt. Het illustere merk focust zich de komende tijd alleen nog op de Ypsilon, die uiteindelijk alleen nog in thuisland Italië leverbaar zal zijn.

Het dealernetwerk van Chrysler werd in Nederland in 2010 ontmanteld. Eigenaren van een Chrysler kunnen sindsdien bij Fiat-dealers terecht voor onderhoud. 

Bekijk 4 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie