Geen concurrent Porsche Macan van Maserati

Ondanks het grote succes van de Porsche Macan overweegt Maserati niet om een concurrent voor die auto in het gamma op te nemen.

Maserati-topman Harald Wester zegt in een interview met Autocar: "We maken onderdeel uit van Fiat Chrysler Automobiles, een extreem complex concern met veel merken. Het is naar mijn mening niet goed om alle merken op veel fronten te laten opereren. Wij willen Alfa Romeo en Jeep niet in de weg zitten."

Toch lijkt Maserati daarmee een belangrijk groeisegment daarmee te laten liggen. Porsche verwacht dit jaar 45.000 Macans te verkopen en overweegt de productiecapaciteit zelfs op te schroeven tot boven de 50.000. Een extra SUV van die grootte zou de Maserati-verkopen ook een flinke impuls kunnen geven.

Maserati krijgt in 2016 wel z'n eerste SUV in het gamma, de Levante. Die auto beleeft z'n debuut tijdens de NAIAS in Detroit, in januari 2016. De Levante is een cruciaal model voor het Italiaanse merk: de SUV moet Maserati aan 75.000 verkopen per jaar helpen. Die doelstelling geldt voor 2018.

De Levante gaat het opnemen tegen auto's als de Mercedes-Benz GLE, Audi Q7 en Porsche Cayenne. De Porsche Macan opereert een segment lager, maar die auto hoeft dus niet te vrezen voor een directe concurrent met het Maserati-label.

Bekijk foto's van de Maserati Levante in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie