Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini en Maserati werken allen aan een grote SUV. McLaren is van mening dat het geen grote cross-over nodig heeft om winstgevend te blijven.

In Genève zou Mike Flewitt - CEO van McLaren Automotive - tegenover Automotive News hebben gezegd dat de huidige aanpak van het merk genoeg in biedt om winstgevend te blijven, zonder dat de komst van een SUV nodig is.

Daarvoor zou McLaren z'n aandacht vestigen op drie hoofdpunten. De Britten willen nieuwe afzetmarkten aanboren, de kosten terugdringen door technieken te spreiden over meer modellen en het portfolio moet sneller worden bijgewerkt om de rivalen het hoofd te kunnen bieden.

McLaren is al druk bezig met het tweede punt: spreiding van techniek. De twinturbo 3.8-liter  V8 vinden we straks namelijk ook in de hagelnieuwe Sport Series en ook de koolstofvezel monocoque is iets waar elke McLaren nu over beschikt. Volgens de geruchtenmolen staat er zelfs al een opvolger voor de 650S op de planning. In 2017 zouden de wereld daar kennis mee kunnen maken.