Het is nog niet officieel bevestigd, maar het lijkt erop dat Hyundai binnenkort aan de slag gaat met de bouw van een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten om aan de toegenomen vraag naar SUV's te kunnen voldoen.

Volgens Autonews.com hebben drie bronnen binnen Hyundai dit bevestigd. De nieuwe fabriek zou naast de bestaande assemblagelijnen in Alabama moeten verrijzen en vanaf 2017 300.000 auto’s per jaar produceren. Een woordvoerder van Hyundai ontkent dat er op dit moment plannen voor uitbreiding van de productiecapaciteit zijn.

Het zou de bedoeling zijn dat met de bouw van de nieuwe fabriek de productie van SUV’s wordt opgekrikt. Door dalende olieprijzen is er in de VS ineens weer meer behoefte aan grotere auto’s en zakt de verkoop van ‘compacte’ modellen zoals de Elantra en Sonata in. De Tucsons worden geïmporteerd vanuit Zuid-Korea en de Santa Fe rolt van de Kia-band in Georgia.

Volgens de eerder aangehaalde bronnen wil Hyundai de Santa Fe-productie naar Alabama – waar nu de Sonata en Elantra worden gebouwd – halen en moet daar ook de Tucson naartoe komen. Hyundai wil ook graag een pick-uptruck, een zeer populair segment in de VS, aan het gamma toevoegen.