Autoleasebedrijf LeasePlan wordt mogelijk verkocht. Eigenaar Global Mobility Holding voert daarover gesprekken met niet nader genoemde partijen.

Dat is dinsdag bekendgemaakt. Meer toelichting wilde het bedrijf uit Almere niet geven.

LeasePlan is een van de grootste autoleasebedrijven ter wereld met 1,4 miljoen auto's in 32 landen. Daarvan rijden er 120.000 rond in Nederland. Het in 1963 opgerichte bedrijf behaalde afgelopen jaar een winst van 372 miljoen euro. Er werken meer dan 6.500 mensen.

LeasePlan opereert ook als spaarbank onder een Nederlandse bankvergunning en staat dan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die toezichthouders zullen zich dan ook over een eventuele overname moeten buigen.

Volkswagen

De huidige eigenaar Global Mobility Holding is een houdstermaatschappij die zelf voor 50 procent eigendom is van de Duitse autofabrikant Volkswagen.

De andere helft van de aandelen is in handen van de Duitse bankier Friedrich von Metzler. Een van de eerdere eigenaren van LeasePlan is ABN Amro, dat zijn leasedochter in 2004 verkocht.

Video: LeasePlan wordt mogelijk verkocht