Het is Peugeot gelukt om de 308 SW met de zuinige Blue HDI-diesel weer aan de eisen voor 14 procent bijtelling te laten voldoen. De hatchback was per 1 januari nog altijd zuinig genoeg voor die categorie.

Per 1 januari werd de CO2-grens voor 14 procent bijtelling verlaagd tot 82 gram per kilometer. De uitstoot van de SW Blue HDI bedroeg 85 gram. Nu is de 120 pk sterke diesel dankzij de verlaging van de uitstoot tot 82 gram de enige diesel-stationwagon in het C-segment in de 14-procentcategorie.

In april worden de eerste SW's die weer aan de nieuwe norm voldoen uitgeleverd. Je kunt hem bestellen in twee nieuwe voor de leaserijders samengestelde uitvoeringen.

De Blue Lease Pack is gebaseerd op de Blue Lease 1.6 BlueHDi 120 met onder meer 16 inch lichtmetaal, parkeersensoren achter, klimaatregeling, extra getinte zijruiten achter en chroomomlijsting van de zijruiten. Voor deze uitvoering vraagt de dealer € 26.990.

De Blue Lease Executive Pack is een Blue Lease Executive met extra dikke stoelen, een achteruitrijcamera, een cd-speler en vernismetaallak, en die komt op 28.990 euro.

Bekijk foto's van de Peugeot 308 in groot formaat