Nissan heeft het doek verwijderd van de Sway Concept: een hippe compacte auto die vooruitblikt op de volgende generatie van de Micra.

Na een reeks teasers heeft Nissan in Genève de Sway Concept gepresenteerd, een 4.010 mm lange hatchback die al een beetje weggeeft hoe de volgende generatie van de Micra eruit gaat zien.

Nissan heeft de designtaal die we kennen van de Qashqai en Juke losgelaten op een compacter model. Volgens de Japanners is hij speciaal toegespitst op de smaken van de Europese consument.

Het interieur is nog lekker futuristisch en afgewerkt met aluminium delen.

Zwevend dak

Van buiten zien we de bekende V-motion grille, een 'zwevend dak', kenmerkende Led-boomerang-lichtunits en een bijzondere C-stijl die wel al zagen op de Lannia Concept. Een B-stijl ontbreekt en de achterste portieren slaan andersom open. De ontwerpers hebben duidelijk werk van de Sway gemaakt. Zn lakkleur is bluish dawn grey gedoopt.

Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet bekend. Over de nieuwe Micra weten we verder alleen dat hij in Renaults Flins-fabriek even buiten Parijs geproduceerd gaat worden. 

Bekijk foto's van de Nissan Micra in groot formaat