Suzuki heeft in Genève het doek van twee nieuwe conceptmodellen getrokken. Het betreft de iK-2 en de iM-4.

Begin februari werden de concepts al aangekondigd door Suzuki.

De iK-2 is een voorbode voor een nieuwe compacte hatchback. Die wordt groter dan de Swift en komt begin 2016 op de markt. Eind 2014 hebben we die nieuwe hatchback al eens voorbij zien komen.

Hij krijgt een gloednieuwe 1,0-liter BoosterJet-motor binnengelepeld. Ook de bekende 1,2-liter DualJet uit de Swift vindt z'n weg naar de nieuwe hatch.

iM-4

De iM-4 staat voor iconic Mini, mét vierwielaandrijving. De conceptwagen blikt vooruit op een gloednieuwe, kleine cross-over. Suzuki noemt de iM-4 innovatief, maar ook retro, hij heeft dan ook wat weg van de SC 100, de kleine coupe die eind jaren 70 door Giugaro werd getekend. 

In het design zijn elementen van diverse historische modellen te vinden. Ook deze cross-over krijgt de 1.2 DualJet ter beschikking. Hij komt na de nieuwe hatchback op de markt, maar onduidelijk is hoeveel later.

Bovendien introduceert Suzuki de nieuwe Mild Hybrid technologie. Dit omvat EneCharge, de opslag van energie die vrijkomt bij remmen, en Integrated Starter Generator. Dat laatste zorgt voor een efficiënte en snelle herstart van de motor, dankzij een rubberen riem in plaats van een conventionele startmotor. 

Bekijk 12 foto's in groot formaat