Aston Martin heeft naast de Vulcan meer nieuws te melden. De Britten hebben in Genève namelijk de DBX Concept gepresenteerd.

Op het eerste gezicht lijkt de DBX Concept een coupé, maar wanneer men beter kijkt, blijkt hij hoog op zijn wielen te staan. Het lijkt er dus op dat Aston Martin experimenteert met een cross-overconcept.

De DBX Concept is bovendien geheel elektrisch. Tevens beschikt hij over vierwielaandrijving. Volgens Aston Martin is het studiemodel bedoeld om "de conventionele denkwijze in dit segment te doorbreken".

Wel wordt benadrukt dat het nog geen productierijp model is, maar er komt wel degelijk een soortgelijk model, aldus CEO Palmer.

Mooie materialen

Er is plek voor in totaal vier inzittenden en in de laadruimte achter en voor moet genoeg plek zijn voor bagage. De Black Pearl Chromium gespoten concept-car is voorzien van nubuckleer en natuurlijk afgeladen met mooie materialen.

Specificaties over zijn aandrijflijn zijn nog niet bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast melden dat de elektromotoren in de wielen zijn verwerkt en dat de auto over KERS beschikt. De stuurinrichting maakt gebruik van drive-by-wire-techniek en zowel de bestuurder als de bijrijder heeft een head-updisplay.

Bekijk 9 foto's in groot formaat