Toyota heeft nieuwe informatie vrijgegeven over de vernieuwde Auris en Avensis.

Toen Toyota de eerste beelden van de gefacelifte Auris liet zien, werd gesproken over de komst van nieuwe benzine- en dieselmotoren. Nu weten we wat het Japanse merk voor ons in petto heeft.

Op het gebied van benzinemotoren komt er een splinternieuwe 116 pk 185 Nm sterke 1.2T turbobenzinemotor op de bestellijst. Het gemiddeld verbruik ligt op 4,7 l/100 km.

Een sprint van 0 naar de 100 km/h duurt 10,1 seconden. De topsnelheid ligt op 200 km/h. Het blok vervangt de 136 pk sterke 1.6 VVT-i, die nagenoeg dezelfde prestaties haalde. 

Op dieselgebied is er een nieuwe 112 pk sterke 1.6 D-4D turbodiesel die de 124 pk sterke 2.0 turbodiesel vervangt. Het koppel bedraagt 270 Nm en het gemiddeld verbruik ligt op 4.1 l/100 km. 

Ook de Hybrid is aangepakt. Deze verbruikt nu gemiddeld 3,5 l/100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer. Dat betekent dat hij goed blijft voor 14 procent bijtelling.

Veiligheid

De komst van nieuwe veiligheidssystemen, onder de noemer Toyota Safety Sense, maakt eveneens deel uit van de facelift. Op alle uitvoerringen, met uitzondering van de Comfort, zijn nieuwe actieve veiligheidssystemen leverbaar. Denk daarbij aan Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Auto High Beam Assist en Road Sign Assist.

Ook het interieur is opgewaardeerd. Het instrumentarium is gewijzigd en de Japanner krijgt een 4,2-inch TFT kleurenscherm mee. Ook de materialen zijn hoogwaardiger. 

In juni staat de vernieuwde Auris bij de Toyota-dealers.

Avensis

Ook de Avensis is door Toyota van een opfrisbeurt voorzien. Kopers kunnen voor het interieur kiezen uiit nieuwe kleuren, te weten Royal Blue en Denim Blue. 

Net als de Auris krijgt de Avensis naast een nieuwe voorkant de beschikking over Toyota Safety Sense. Dat betekent dat ook Toyota's D-segmenter Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Auto High Beam en Road Sign Assist heeft.

Interessanter is de komst van een nieuwe, 112 pk sterke 1.6-liter D-4D dieselmotor. Het exacte verbruik is nog niet bekend, maar wel dat deze uitvoering valt onder de categorie 20 procent bijtelling. Standaard is hij gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Ook het interieur wordt naar een hoger niveau getild. Dankzij dikkere geluidsabsorberende materialen wordt het geluidsniveau teruggedrongen en er zijn nieuwe bekledingsstoffen leverbaar.

Vanaf de Aspiration krijgt de Avensis bovendien een 4,2-inch kleurendisplay mee in het instrumentarium. Op de middenconsole vinden we een fors 8-inch metend touchscreen.

Bekijk foto's van de Toyota Auris in groot formaat