Alfa Romeo neemt geen nieuwe modellen mee naar de salon van Parijs, maar wel een aantal speciale versies van bestaande modellen, zoals de Racer-uitvoering van de Mito.

Alfa Romeo beschrijft de Mito Racer als een auto die gericht is op "een meer volwassen klantenkring die geïnteresseerd is in nieuwe tendensen." De verchroomde stijlelementen en het bruine leer zorgen voor een 'vintage' look die duidt op een verfijnde en hedendaagse stijl.

Concreet komt het erop neer dat Alfa Romeo de Mito van een nieuwe witte lakkleur en gepolijste spiegelkappen en spaakwielen heeft voorzien. Satijnkleurig chroom komen we tegen op de deurgrepen en de frames van de lichtclusters voor en achter.

Verder herken je de Racer aan een sportieve achterbumper, een spoiler en een verchroomd uitlaateindstuk. De geblokte sticker op het dak is optioneel.

Binnenin zien we nieuwe stoelen met grijze bekleding en bruinleren accenten en de merknaam op de hoofdsteunen (en de vloermatten). Stuurwiel, pookknop en handremhendel zijn ook bekleed met leer.  

Motor

Op motorisch vlak zijn er geen aanpassingen. De Mito die Alfa Romeo op de beursvloer van Genève neerzet, heeft een 0,9-liter Twin-Air van 105 pk onder de kap. Je kunt ook kiezen voor een 1.4 Multi-Air met 140 pk, een 1.3 JTDM (85 pk) of (de bij ons niet leverbare) 1.6 JTDM met 120 pk. 

Behalve de Mito Racer tref je op de Alfa-stand ook nog de extra riant aangeklede Collezione-versie van de Giulietta (foto 9 en 10) en de 4C Spider (die z'n Europese primeur beleeft) aan.

Bekijk foto's van de Alfa Romeo Mito in groot formaat