Honda heeft een productierijpe versie van de nieuwe Jazz getoond.

Honda liet vorig jaar in september een concept-auto zien van de nieuwe Jazz, die in Japan al een tijdje rondrijdt als Fit. Die auto lijkt als twee druppels water op het productiemodel dat woensdag officieel uit de doeken wordt gedaan.

Hetzelfde deed Honda met de nieuwe NSX en de Civic Type-R (die zelfs nog officieel gepresenteerd moet worden), die vaak als studiemodel op allerlei beurzen stond. 

De Jazz is 9,5 cm langer dan zijn voorganger en de wielbasis is met 3 cm toegenomen. Volgens Honda heeft de Jazz de meeste been-, schouder- en hoofdruimte in z'n klasse. De bagageruimte meet 354 liter, met de achterbank plat groeit dat naar 884 liter. Dankzij de 'magic seats' achterin kun je de zittingen en leuningen van de stoelen op allerlei manieren op- en neerklappen.

Wagengewicht

De Jazz staat op een nieuw platform met lichtere componenten en mede daardoor is het totale wagengewicht afgenomen. Nieuwe dempers en een andere geometrie van de voorwielophanginging moeten de rijeigenschappen verbeteren. Dankzij een betere geluidsisolatie is de auto binnenin stiller.

Daarnaast gebruikt Honda in het mooiere materialen. Via het 7-inch touchscreen (er is ook een eenvoudiger 5-inch lcd-informatiescherm) bedien je de meeste functies. De Honda Connect-interface werkt met het Android-besturingssysteem en kan overweg met Mirrorlink, Wifi, Bluetooth, HDMI en usb.   

Veiligheid

Honda voorziet de nieuwe Jazz - afhankelijk van de uitvoering - van actieve en passieve veiligheidstechnologiën zoals Intelligent Speed Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition System en High-beam Support System. Het City-Brake Active System is standaard op alle versies.

Bij de introductie van de Jazz in de zomer is de auto leverbaar met een nieuwe 1,3-liter benzinemotor van 102 pk, die kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een CVT-automaat.

De nieuwe Honda Jazz is te zien op de salon van Genève, die volgende week van start gaat. 

Bekijk foto's van de Honda Jazz in groot formaat