Aston Martin heeft de Vulcan onthuld, een uit koolstofvezel opgetrokken racewagen met meer dan achthonderd pk aan boord.

Aston Martin betitelt de Vulcan als een ‘track only supercar', die in een oplage van slechts 24 stuks zal worden geproduceerd. Onder de kap ligt een 7,0-liter V12 die meer dan achthonderd pk levert. Het blok leidt zijn krachten via een sequentiële zestrapsautomaat van Xtrac naar de achterwielen.

Het pk-geweld wordt een halt toegeroepen door Brembo's die zich vastbijten in carbon-keramische schijven met een diameter van 380 millimeter voor en 360 millimeter achter. De wielen meten negentien inch en zijn voorzien van banden in de maat 345/30.

Aston Martin Racing voorziet de Vulcan van verstelbare Dynamic Suspension Spool Valve-dempers (DSSV) en anti-roll bars voor en achter. De bestuurder kan het ABS in verschillende standen zetten en ook de traction control is variabel.

Koolstofvezel

De monocoque en het koetswerk zijn vervaardigd uit koolstofvezel, een materiaal dat ook wordt toegepast voor bijvoorbeeld de aandrijfas. Het uiterlijk van de Vulcan geeft volgens Chief Creative Officer Marek Reichman aanwijzingen voor de volgende generatie sportwagens van het Engelse merk.

De Aston Martin Vulcan maakt later dit jaar zijn debuut op het circuit. Eerst is de auto te bewonderen op de salon van Genève, waar hij volgende week zijn werelddebuut maakt.

Bekijk foto's van de Aston Martin Vulcan in groot formaat