Het merk DS leek zich de laatste tijd alleen op China te richten met nieuwe modellen. PSA blijkt Europa echter niet vergeten.

Het Franse autoconcern heeft namelijk aangekondigd dat het in Frankrijk een nieuw model gaat bouwen. Het gaat om een B-segmenter, dus een auto in het segment van de DS3. Het betreft hier echter niet om een opvolger van de DS3, maar over een model dat naast die auto in het DS-gamma komt.

Moederconcern PSA specificeert niet om wat voor auto het dan precies gaat, maar wij vermoeden dat het een compacte cross-over is. Die belandt namelijk in hét groeisegment van Europa, en zo'n auto zou dus de ideale aanvulling op het DS-gamma zijn.

De cross-over komt op het nieuwe EMP1-platform te staan, een basis die PSA gaat gebruiken voor alle toekomstige compacte auto's. De productie vindt plaats in Poissy, in de buurt van Parijs.

De marktintroductie van de nieuwe B-segmenter van DS volgt waarschijnlijk in 2016. Op de foto is de DS Divine te zien, dat is niet de auto die uiteindelijk in productie gaat.