Nissan neemt een nieuw studiemodel mee naar de salon van Genève. Over iets meer dan een week kunnen we hem in z'n geheel zien.

Nissan doet vandaag geheimzinnig met een nieuwe concept-car, waarvan we alleen een vooraanzicht krijgen gepresenteerd. Het model is Sway gedoopt, en wordt gepresenteerd met de kop 'This SWAY for excitement'.

Nissan zegt de Sway volgens hetzelfde recept te hebben getekend als de Qashqai en de Juke. "Innovatief design en een radicale denkwijze toegepast in één van Europa's belangrijkste segmenten: de compacte hatchback." De Note is nog behoorlijk nieuw, dus whet gaat om de nieuwe Micra.

We zien een scherp getekend front met boomerang-achtige ledverlichting. De kenmerkende Nissan-grille is van een behoorlijk formaat. Het geheel oogt iets agressiever dan de huidige Micra, die alweer uit 2010 stamt en in 2013 aan een facelift werd onderworpen. We weten al dat de nieuwe Micra in Renaults Flins-fabriek - even buiten Parijs - geproduceerd gaat worden. Nog even geduld, op 3 maart weten we meer.