De onthulling van de Porsche 911 GT3 RS komt steeds dichterbij. We weten nu de specificaties van de puristische topversie!

Via de website Axisofoversteer zijn namelijk de specsheets van de 911 GT3 RS gelekt. Een enthousiaste Porsche-medewerker kon het blijkbaar niet nalaten om deze met de buitenwereld te delen.

Zodoende weten we nu dat de 911 GT3 RS een 4,0-liter boxermotor onder de kap krijgt, goed voor 500 pk en 460 Nm. Geen turbomotor dus, zoals eerder op internet werd gefluisterd, maar gewoon een atmosferisch blok.

Sommige liefhebbers bleven hopen dat de GT3 RS met handbak beschikbaar zou komen, maar nee: net als de reguliere GT3 heeft deze versie standaard een zeventraps PDK-automaat tot z'n beschikking.

Aan de voorzijde krijgt de RS wielen met een diameter van 20 inch, achter is de diameter zelfs 21 inch. Door een nieuwe bodykit en een grotere spoorbreedte is de voorzijde van de auto is 50 mm breder dan van die versie, achter is dat 30 mm.

Porsche gebruikt ten slotte ook veel exotische materialen voor de GT3 RS. Het gaat niet alleen om veel met koolstofvezel versterkte plastics (CFRP). Het dak is bijvoorbeeld van magnesium.

De eerste exemplaren zullen volgens de site al spoedig een eigenaar vinden. Een debuut op de salon van Genève volgende week is dan ook een goede mogelijkheid.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat