Het Duitse merk Brabus heeft de Mercedes S 63 AMG Coupé opgevoerd.

De Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé vormt de basis van deze tuningcreatie. De naam Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé geeft al een beetje aan dat Brabus alle registers opentrekt. 

De motor van de auto is namelijk flink opgevoerd: de V8 is nu goed voor 850 pk en 1.450 Nm. Om de techniek enigszins te beschermen, is het koppel beperkt tot een luttele 1.150 Nm. De sprint naar 100 km/h kost nu 3,5 seconden en de topsnelheid is begrensd op 350 km/h.

Uiteraard is er een aerodynamisch pakket van koolstofvezel aanwezig om alles in goede banen te leiden. We noteren een nieuwe voorspoiler, grotere luchtinlaten, een diffuser aan de achterzijde en een achterspoiler.

De Brabus-creatie heeft een nieuw uitlaatsysteem en 21-inch lichtmetaal. De auto die in Genève staat, heeft goudkleurige wielen.

Binnenin heeft de auto koperkleurige accenten, gecombineerd met zwart leer en alcantara. Diverse aluminium elementen (deurhendels, pedalen en schakelflippers) en een tot 400 km/h reikende snelheidsmeter maken het sportieve feestje compleet.

Brabus kan de 850 6.0 Biturbo ook bouwen op basis van bestaande exemplaren van de S 63 AMG Coupé. De prijs van de ombouw is niet bekend.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz S-klasse in groot formaat