Honda Civic Type-R haalt 270 km/h

De nieuwe Honda Civic Type-R wordt de voorwielaandrijver met de hoogste topsnelheid.

Honda maakte woensdagnacht namelijk bekend dat de Civic Type-R een top van maar liefst 270 km/h heeft.

De kracht komt van een 2,0-liter turbomotor, nieuw ontwikkeld voor de Type-R. Het Japanse merk wil nog steeds niet zeggen hoeveel pk's het blok precies mobiliseert, maar het zijn er in ieder geval meer dan 280. 

Maar de super-Civic is niet alleen voor een hoge topsnelheid gebouwd: Honda heeft ook heel veel tijd gestoken in aerodynamische aanpassingen. Een compleet nieuwe, vrijwel vlakke onderkant in combinatie met een diffuser aan de achterzijde zorgt voor extra downforce. Een front splitter en extra brede sideskirts zorgen daarnaast voor extra stabiliteit bij hoge snelheden.

Brembo zorgt voor de high performance remmen voor de voorwielen. Deze remschijven hebben een diameter van 350 mm. Daarbij heeft de nieuwe Type-R lichtgewicht wielen met een diameter van 19 inch.

Ten slotte heeft ook de koeling veel aandacht gekregen. De bovenste en onderste grille aan de voorzijde zijn allebei vergroot en bovendien zijn er extra luchtinlaten bij de voorste wielkasten.

De detailfoto bij dit artikel is van de daadwerkelijke productieauto die op 2 maart aan de vooravond van de salon van Genève debuteert. Inderdaad, Honda zal de nieuwe Type-R in de fameuze kleur 'Championship White' aan de pers en de andere showbezoekers voorstellen.

Bekijk foto's van de productieversie van de nieuwe Honda Civic Type-R in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie