BMW presenteert 2-serie Gran Tourer

BMW heeft woensdag de 2-serie Gran Tourer gepresenteerd, de zevenzits versie van de Active Tourer.

De 2-serie Gran Tourer is de zevenzits versie van de al bekende Active Tourer. Ook deze auto staat op het UKL-platform van de BMW Group. Naast de Active Tourer gebruikt ook de Mini hatchback die basis momenteel al.

De zevenzitter is 4,56 meter lang, 1,80 meter breed en 1,61 meter hoog. De bagageruimte heeft een inhoud van 500 liter. Wie de achterbank verschuift, heeft 620 liter tot z'n beschikking. Met alle drie de rugleuningen van de achterbank neergeklapt komt de inhoud van het laadruim uit op 1.800 liter.

Een derde zitrij behoort tot de standaarduitrusting. Deze rij is eenvoudig in de vloer weg te klappen, belooft BMW.

Turbomotoren

De 2-serie Gran Tourer komt beschikbaar met vijf turbomotoren, benzineblokken en diesels. De vermogens lopen uiteen van 116 tot 192 pk. De zuinigste versie is de 216d Gran Tourer. Door een relatief kleine 1,5-liter driecilinder turbodiesel blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 108 g/km. Dat betekent dit jaar 20% bijtelling.

Alle versies hebben standaard onder meer iDrive, Bluetooth-ondersteuning, een elektrische parkeerrem, een regensensor en Collision Warning met City Braking. Daarboven zijn er nog vier versies. De Model Essential heeft bijvoorbeeld automatische airconditioning met twee zones, Park Distance Control achter en Cruise Control met een remfunctie.

De overige drie versies zijn de Model Sport, Model Luxury en als topversie de Model M Sport.

Het publieksdebuut van de 2-serie Gran Tourer vindt plaats op 3 maart, de eerste persdag van de salon van Genève. De levering start al op 6 juni, maar de prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de BMW 2-serie Gran Tourer in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie