Cadillac heeft een groot probleem met het huidige gamma: ook de Amerikanen lijken niet echt warm te lopen voor de sedans van het merk.

Persbureau Reuters meldt dat Cadillac grote moeite heeft om de ATS en CTS aan Amerikaanse klanten te slijten.

Dealers zouden een gloednieuwe ATS voor 12.000 dollar minder dan de officiële prijs aanbieden, en dat op een vanafprijs van 33.215 dollar. Bij de CTS gaat het zelfs om kortingen tot 17.500 dollar per auto, maar die grotere sedan is er dan ook pas vanaf 45.345 dollar.

Analisten zetten uiteen dat de oorspronkelijke prijzen van de ATS te hoog waren om klanten weg te lokken bij bijvoorbeeld BMW en Audi. Bovendien heeft Cadillac tegelijkertijd heel veel exemplaren geproduceerd, waardoor dealers met onverkochte voorraden bleven zitten. De enige optie is vervolgens het wegzetten van auto's met hoge kortingen.

De restwaarde van de huidige Cadillac sedans behoort in de Verenigde Staten momenteel tot de slechtsten in het segment, samen met Jaguar en Lincoln.

Cadillac doet het in Nederland helemaal dramatisch slecht: het merk heeft in heel 2014 slechts twee auto's verkocht...

Bij de Escalade SUV heeft Cadillac juist een heel ander probleem: de vraag naar de mastodont is zo groot, dat de fabriek de grootste moeite heeft om de klanten zonder lange levertijd van een nieuwe Escalade te voorzien.

Bekijk foto's van de Cadillac ATS in groot formaat