Met de nieuwe Renegade is Jeep-rijden al bereikbaarder dan ooit, maar het Amerikaanse merk overweegt een model nog ónder z'n nieuwe benjamin.

Dat concludeert het Australische Car Advice op basis van een interview met Adrian van Campenhout, verantwoordelijk voor de internationale productplanning van Jeep.

Van Campenhout reageerde in het interview op geruchten over een kleine Jeep: "Voor groeimarkten is de Renegade nog altijd een erg dure en grote auto. Op die groeimarkten kun je flinke aantallen van een kleinere cross-over wegzetten."

Hij benadrukte wel meteen dat er niet alleen vraag naar de auto moet zijn, de winstmarge moet ook afdoende zijn voordat een kleinere, driedeurscross-over in productie kan gaan. Om de kosten te drukken, zou het een idee kunnen zijn om de ontwikkeling in Brazilië te laten plaatsvinden.

Jeep wil zo'n eventueel instapmodel echter niet alleen op de groeimarkten in het gamma hebben, dus zal de auto ook voldoen aan de strengere veiligheidseisen van de Verenigde Staten en Europa.

Bekijk foto's van de Jeep Renegade in groot formaat