Bentley krijgt de SUV-smaak te pakken. Het merk overweegt namelijk een coupéversie van de Bentayga in z'n gamma op te nemen.

Dat concludeert het Engelse Top Gear op basis van uitspraken van Bentley-CEO Wolfgang Dürheimer.

De CEO zegt in het interview: "We overwegen twee opties. De eerste is een vijfde, compleet nieuwe modellijn, die naast de Continental, Flying Spur, Mulsanne en de toekomstige Bentayga in het gamma komt. De andere optie is een derivaat, zoals de Continental GTC een afgeleide van de Continental GT is."

Al in 2012 zei Dürheimer graag een sportieve Bentley in het gamma te willen opnemen. Die wens is er op zich nog steeds: "Er is de mogelijkheid van een lichtere, kleinere en sportievere Bentley. Binnen achttien maanden nemen we daar als directie een beslissing over."

Exclusiviteit

Hij vervolgt: "Dat betekent niet automatisch dat die auto goedkoper wordt. Wij zullen geen auto's gonder de 150.000 pond maken, omdat wij onze exclusiviteit willen bewaren."

Dürheimer voegt hier echter iets aan toe dat doet vermoeden dat zo'n sportievere Bentley niet komt: "Het groeiende segment is dat van de SUV's. Convertibles worden minder populair, limousines eveneens. Ook sportwagens boeten in aan populariteit."

Op basis hiervan concludeert het Engelse magazine dat we een coupéversie van de Bentayga gaan krijgen. Op zich geen vreemd idee, want Porsche overweegt een coupéversie van de volgende Cayenne en Audi komt waarschijnlijk met een Q8. De Bentayga Coupé zal er echter niet voor 2019 zijn.