Lamborghini overweegt minder extreem design

De Asterion, die vorig jaar in Parijs debuteerde, is mogelijk niet alleen vanwege z'n aandrijflijn relevant voor Lamborghini: het merk zou ook de minder extreme designtaal van de concept-car overwegen.

Dat meldt Automotive News op basis van een interview met Filippo Perini, designchef van Lamborghini.

Perini: "Met het ontwerp van de Asterion wilden we zien hoe de klanten en de pers reageerden op een minder extreem design, met meer nadruk op elegantie en politieke correctheid. De klassieke Miura was daarbij een belangrijke inspiratiebron."

Hij stelt de fans echter gerust: "We zullen gewoon extreme auto's blijven bouwen. Lamborghini wil echter wél kijken of het met een andere designtaal ook een andere kopersgroep kan aanspreken, een groep mensen die momenteel geen auto van ons overweegt."

De Asterion leek tijdens z'n showdebuut in Parijs vooral bedoeld om de reacties op een hybride-Lamborghini te peilen. De concept-car had een combinatie van een 5,2-liter V10 en drie elektromotoren tot z'n beschikking, goed voor 910 pk.

Op de salon van Genève staat zeer waarschijnlijk geen nieuwe auto met de 'elegantere' designtaal: recente spyshots doen vermoeden dat we kennis kunnen maken met de Aventador SV, een extra snelle versie van het sowieso al 700 pk sterke topmodel van Lamborghini.

Bekijk foto's van de Lamborghini Asterion in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie