De ontwikkeling van de Jaguar C-X75 blijkt bepaald niet voor niets. De sportwagen maakt namelijk z'n opwachting in de nieuwe James Bond-film Spectre.

Met dit nieuws, afkomstig van Jaguar zelf, zijn geruchten bevestigd die half december al de ronde deden. We meldden toen al dat de slechterik in de film Spectre in de Engelse hypercar mag rijden.

Jaguar besloot een tijd geleden de ontwikkeling van de C-X75 te staken. Volgens de directie van het merk waren consumenten niet bereid om zo'n 1 miljoen euro voor een Jaguar te betalen.

De ontwikkeling van de auto was echter niet voor niets, benadrukte Jaguar. De in samenwerking met F1-renstal Williams ontwikkelde koolstofvezel- en hybride-technieken zullen op termijn namelijk (deels) hun weg naar productieauto's van het Britse merk vinden.

Nu krijgt de C-X75 dus bovendien de rol van imagomaker in een nieuwe James Bond-film, waardoor de auto Jaguar direct helpt om een extra sterke reputatie te krijgen.

De C-X75 is niet de enige auto van Jaguar Land Rover die z'n opwachting maakt in Spectre. Ook de Range Rover Sport SVR en de Land Rover Defender Bigfoot zullen acte de présence geven in de nieuwe Bond.

De grootste ster in de nieuwe film is echter de Aston Martin DB10. Die geheel nieuwe auto werd onlangs tijdens een persconferentie van Spectre gepresenteerd.

Bekijk foto's van de Jaguar C-X75 in groot formaat