De Super Bowl is natuurlijk bij uitstek een gelegenheid om een nieuwe auto te onthullen. Nissan besloot daarom de nieuwe Maxima in een reclameblok tijdens het evenement aan de wereld te tonen.

De auto dook op in de 'With Dad' reclame, die Nissan vooraf al had aangekondigd met een teaser. 

Het lijnenspel zal de autokenner bekend voorkomen. Want inderdaad, dit is de productieversie van de Sports Sedan Concept, die in januari 2014 op de NAIAS in Detroit debuteerde.

Die auto was 4,87 meter lang en 1,91 meter breed, dimensies die we ongetwijfeld ook bij de productieversie van de Maxima kunnen verwachten.

De Sports Sedan Concept had een 3,5-liter V6 onder de kap, goed voor meer dan 300 pk. Schakelen ging in de concept-car met een CVT-automaat. Dit lijkt een aandrijflijn die ook in de productieauto beschikbaar komt.

Gegeven het feit dat de auto nu onthuld is, vermoeden we dat deze in de tweede helft van 2015 bij de Amerikaanse dealers verschijnt.

De eerste Nissan Maxima kwam in 1980 op de markt. De auto verscheen in 1989 ook op de Nederlandse prijslijst. In 1996 probeerde de importeur het nog met de Maxima QX, maar uiteindelijk besloot deze de grote sedan uit het leveringsprogramma te halen.

Bekijk foto's van de Nissan Maxima in groot formaat