AMSTERDAM - Ford speelt al lange tijd met het idee een Fiesta RS op de markt te brengen. Van uitstel komt geen afstel, want de deur blijft op een ruime kier staan voor zo'n super-Fiesta.

Tyrone Johnson, manager van Fords nieuwe Performance-divisie, heeft Autocar namelijk verteld dat er een snellere versie van de Fiesta op komst is, een versie die dus boven de ST (foto) in het gamma komt.

Traditioneel staat bij Ford de RS boven de ST, zodat het voor de hand ligt dat het om zo'n versie gaat. Daarbij heeft Ford Performance voor de periode tot en met 2020 twaalf modellen aangekondigd. We kennen er nog maar vier: de GT, de Focus RS (onthulling op 3 februari), de Mustang 350R en de F-150 Raptor.

Johnson gaf verder aan dat de snellere versie het huidige onderstel als basis krijgt, dus dat de super-Fiesta binnen twee jaar komt. Traditioneel komt een RS-versie altijd aan het einde van de levenscyclus van een Ford-model, dus qua timing zou dat precies kloppen.

Op een concrete vraag over de komst van een Fiesta RS antwoordde Johnson: "Een RS moet objectief gezien op meerdere fronten flink betere prestaties bieden dan de overige versies. Als de business case goed is en het is technisch mogelijk, dan is een Fiesta RS theoretisch een serieuze optie."

In 2004 speelde Ford ook al met het idee van een Fiesta RS. Het bleef toen echter bij een concept-car.

Bekijk foto's van de Ford Fiesta in groot formaat