Renault heeft de Alpine Vision GT onthuld voor het racespel Gran Turismo.

De Alpine Vision Gran Turismo, waarmee Renault het 60-jarig bestaan van Alpine viert, is vanaf maart als gratis update verkrijgbaar in het computerspel Gran Turismo 6. De auto snijdt volgens de Fransen een nieuw hoofdstuk aan in de revival van het merk Alpine. Een 1:1-model van de virtuele sportwagen is te zien op het Festival Automobile International in Parijs.

Het front van de Vision GT vertoont wel enige overeenkomsten met de Alpine A110, waarmee de auto ook de 'vouw' in de motorkap deelt. De zijkant is geïnspireerd op de A210 en A220 Le Mans-auto's uit de jaren 60. Je entert de open cockpit via een vleugeldeur, de buitenspiegels zijn vervangen door camera's. Wanneer de Alpine remt, klappen er links- en rechtsachter luchtremmen - inclusief remlichten - uit het bodywork. 

Gamers kunnen kiezen uit drie kleurenschema's: wit met blauw, oranje met blauw en matzwart. De achterwielaangedreven Vision GT wordt virtueel voortgestuwd door een midscheeps geplaatste 4,5-liter V8 met 450 pk en 580 Nm, waarmee de 900 kilogram wegende racer een topsnelheid van 320 km/h kan halen. Schakelen gaat met een sequentiële zeventrapsbak.    

Bekijk foto's van de Renault Alpine Vision GT in groot formaat