Aston Martin houdt het in de toekomst niet meer bij sportwagens: het Engelse luxemerk krijgt ook een SUV in het gamma.

Bloomberg meldt dat investeringsbedrijf Investindustrial, dat in 2012 een belang van 37,5 procent in Aston Martin verwierf, op een persconferentie heeft aangegeven het merk financieel te ondersteunen bij de uitbreiding van het modellengamma.

Andrea Bonomi, CEO van Investindustrial, vertelde op de persconferentie: "Aston Martin heeft steeds grotere ambities en wij willen deze waar nodig ondersteunen met investeringen. In Genève laten we onze toekomstplannen zien, waaronder die voor een SUV."

Aston Martin en een SUV was tot nu toe nog niet echt een gelukkige combinatie. In 2009 toonde het merk in Genève de Lagonda SUV Concept (foto's). Die werd echter zo slecht ontvangen, dat de Engelsen besloten zich de jaren erna toch maar op sportwagens en limousines te blijven richten.

De SUV wordt waarschijnlijk niet de eerste nieuwe Aston Martin. Die eer is weggelegd voor de nieuwe DB9, die volgend jaar op de markt komt. De Vantage komt in 2018 bij de dealers te staan. De auto's krijgen AMG-motoren onder de kap.

Bekijk 2 foto's in groot formaat