De Mini Rocketman Concept zag er veelbelovend uit, maar het productiestadium bleek in eerste instantie niet haalbaar. Maar nu gloort er hoop; wellicht komt er toch een kleine Mini Minor op de markt.

Automobile Magazine meldt dat de samenwerking tussen BMW en Toyota een nieuw hoofdstuk krijgt: beide concerns zouden samen een platform voor een compacte auto gaan ontwikkelen. Dit gaat dus om een ander platform dan dat van de Aygo. Evenmin betreft het het UKL-platform van BMW en Mini.

Volgens bronnen bij Mini zou de nieuwe R&D-chef Klaus Fröhlich het project onlangs hoog op de agenda hebben gezet bij een meeting in de Verenigde Staten.

Het ontwikkelen van zo'n nieuw platform wordt nog een flinke opgave. Vanwege het kleine formaat (en dus de lagere prijs) van de auto, mag de basis niet te duur worden. Tegelijkertijd moet het platform ook geschikt zijn voor een elektrische aandrijflijn, iets wat de kosten ook weer opdrijft.

Als de Minor daadwerkelijk komt, dan wordt het één van de vijf pijlers van het merk Mini. De eerste pijler, de drie- en vijfdeurs hatchback, kennen we al. De volgende auto op de planning is de Clubman, waarvan we al een conceptcar hebben gezien. De Countryman is er in 2016.

De vierde pijler is vermoedelijk een productieversie van de Superleggera Concept, die op het Concours d'Elegance Villa d'Este debuteerde. De Minor zou dan ten slotte het vijftal compleet maken. Mocht de auto komen, dan moeten we nog wel een aantal jaren wachten.