Het Amerikaanse automerk Buick overweegt een eigen versie van de Opel Adam in het gamma op te nemen.

Buick is bezig met het vernieuwen en uitbreiden van z'n modellengamma, en volgens Duncan Alred - vicevoorzitter van Buick - zou de Opel Adam daarin niet misstaan. Tegen Automotive News meldt Alred dat hij 'gekeken heeft naar de mogelijkheid om de Adam aan het Buick-gamma toe te voegen'. 

"Het zou een geweldige Buick kunnen zijn, en vroeg of laat gaat het gebeuren", aldus Aldred. Wel zou het nu te prijzig zijn om de huidige Adam - die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld - aan te passen naar de in de Verenigde Staten geldende normen en veiligheidseisen. Volgens Aldred is het goed mogelijk dat een volgende Adam wél met de VS in het achterhoofd wordt ontwikkeld. 

Geen verrassing

Het feit dat Buick de Adam wel ziet zitten, komt niet compleet uit de lucht vallen. In juni 2013 liet toenmalig General Motors-CEO Dan Akerson nog weten dat zowel de Opel Cascada als Adam best eens 'ver-Buickt'  zouden kunnen worden. De Cascada is kort geleden inderdaad met Buick-emblemen gepresenteerd, ondanks dat eerder werd aangegeven dat het voor de Amerikaanse markt prepareren van de Cascada te veel kosten met zich mee zou brengen.

Momenteel heeft Buick al een aantal hier bekende modellen in de showroom staan. De Regal  is namelijk een Opel Insignia, de Verano een Astra sedan en de Encore is onderhuids gewoon een Mokka.

Bekijk foto's van de Opel Adam in groot formaat