Audi wilde een nieuwe compacte cross-over eigenlijk Q2 gaan noemen, maar helaas: Fiat Chrysler Automobiles gooit roet in het eten.

Alfa Romeo gebruikt de naam Q2 namelijk voor z'n elektrische sperdifferentieel. Audi heeft de Italianen benaderd met de vraag of het de naam Q2 toch mag gebruiken, maar kreeg nul op rekest.

Audi had de naam Q2 op het oog, omdat de nieuwe cross-over een stuk groter wordt dan de A1. Met de naam Q2 zou het makkelijker zijn om de cross-over boven de A1 te positioneren. Nu gaat het merk uit Ingolstadt de nieuweling noodgedwongen toch Q1 noemen.

De productie van de Q1 zal plaatsvinden in Ingolstadt. De introductie van de auto staat gepland voor 2016. Audi gaat in de cross-over MQB-techniek gebruiken. De Crosslane Concept (foto) geldt mogelijk als voorbode voor het lijnenspel dat we kunnen verwachten.

De naam Q4 zou ook een probleem kunnen vormen voor Audi, want Fiat heeft ook de rechten voor die naam in z'n bezit. Automotive News meldt echter dat de Duitsers het Italiaanse concern niet benaderd hebben voor die naam. Wellicht hebben de problemen met de naam Q2 daar ook mee te maken.