Peugeot heeft de handen ineen geslagen met de Italiaanse motorfietsenfabrikant Bimota. Het resultaat is een speciale versie van de RCZ R, met ruim driehonderd pk.

De bijzondere RCZ R is onthuld op de Motor Bike Expo in Verona. De auto is gespoten in de rood-wit-zwarte racekleuren van Bimota en de zwarte spaakwielen passen mooi in het plaatje, dat wordt gecompleteerd door een klein Italiaans vlaggetje aan de zijkant.

Binnenin vinden we behalve met alcantara en leer omspannen sportstoelen de nodige Bimota-verwijzingen terug. Maar het meest in het oog springt toch wel de helmenopslagbak op de plaats waar normaal gesproken het achterbankje zit.

Met de twee standaard aanwezige GoPro-camera's kun je je avonturen op het circuit vastleggen en de 7-inch TomTom wijst je de weg daarbuiten.

Uitlaatsysteem

Op technisch vlak is er ook het een en ander aangepakt. Dankzij een nieuwe blow-off valve, een nieuw uitlaatsysteem en een geherprogrammeerde ECU levert de 1,6-liter THP nu 304 in plaats van 270 pk.

Er zijn andere remmen gemonteerd met aan de voorkant schijven met een diameter van 380 millimeter. Tot slot is onderstel nog eens met tien millimeter verlaagd.  

Bekijk foto's van de Peugeot RCZ in groot formaat