De nieuwe Mitsubishi Pajero debuteert waarschijnlijk op de Chicago Auto Show.

We concluderen dit op basis van een teaser die het Japanse merk heeft vrijgegeven. Op de afbeelding zien we een SUV in de woestijn met de tekst 'de terugkeer van een legende'.

De grootste icoon uit het huidige Mitsubishi-gamma is de Pajero. Aangezien die al sinds 2006 meeloopt, is het zeer waarschijnlijk dat Mitsubishi die auto met de 'legende' bedoelt.

Wie kijkt naar recente concept-cars van het merk, weet ook al een beetje wat we kunnen verwachten. In 2013 was er namelijk op de Tokyo Motor Show de GC-PHEV Concept, en het is de verwachting dat die auto de blauwdruk is voor de toekomstige Pajero.

De concept-car had een plug-inhybride-aandrijflijn, bestaande uit een 3,0-liter V6 met supercharger (340 pk) en een elektromotor (95 pk). Schakelen ging in de concept-car met een achttrapsautomaat. Deze aandrijflijn kunnen we zeer waarschijnlijk ook in de Pajero verwachten. Waarschijnlijk komt de SUV ook gewoon met conventionele motoren.

Als de Pajero daadwerkelijk op 12 februari in Chicago wordt onthuld, dan komt de SUV waarschijnlijk in de tweede helft van 2015 op de markt.