Volvo introduceert donderdag de S60 Cross Country.

Volvo zet met de S60 Cross Country een auto neer die uniek is in zijn soort. Tot dusver bestonden er alleen Cross Country-uitvoeringen van de stationwagons van het Zweedse merk. Niet al te lange geleden kwam daar de V40 Cross Country bij, en nu wordt daar dus voor het eerst een sedan aan toegevoegd. En ook bij geen enkel ander merk kun je voor iets vergelijkbaars terecht.

De overeenkomsten met de V60 Cross Country zijn niet te tellen, wat natuurlijk logisch is. Net als de opgestoerde V60 staat deze bijzondere S60 65 millimeter hoger boven de grond dan de gewone versie en bouwt Volvo hem zowel met voorwielaandrijving als met AWD. Maar of die laatstgenoemde ook in ons land leverbaar wordt, is nog onbekend. Uiterlijk neemt de S60 Cross Country de stijlelementen van de V60 over; skidplates voor en achter en kunststof op de spatbordranden en dorpels. 

Met welke motoren de stoere sedan in ons verkrijgbaar wordt, heeft Volvo nog niet wereldkundig gemaakt. De verwachting is echter dat de S60 Cross Country ook op dit punt zijn ruimere broer achternagaat. Dat betekent dat we onder de kap de reeds bekende viercilinder benzine- en dieselmotoren zullen aantreffen. 

De S60 Cross Country maakt komende zomer zijn opwachting bij de Nederlandse dealers. Voorlopig is het nog even wachten tot de importeur met meer informatie over de prijzen en motoren komt.

Bekijk foto's van de Volvo S60 in groot formaat