Seat heeft de 280 pk sterke ST-versie van de Leon Cupra uit de doeken gedaan. De heetgebakerde stationwagon maakt het Cupra-gamma van de Leon daarmee compleet.

Exact een jaar geleden lanceerde Seat de Leon Cupra als driedeurs SC en als vijfdeurs hatchback, vandaag voegt Seat daar de ST, de stationwagon, aan toe. Onder de kap treffen we hetzelfde 2,0-liter turboblok aan, goed voor 280 pk en 350 Nm. Daarmee sprint de ST in 6,0 seconden naar de 100 km/h en trekt-ie door tot een begrensde top van 250 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6,6 l/100 km, wat een CO2-uitstoot van 154 g/km betekent.

Bovenstaande getallen gelden voor de versie met (optionele) zestraps-DSG-automaat. Wie een handgeschakelde zesbak bestelt, moet 6,1 seconden voor de sprint incalculeren en rekenen op een gemiddeld verbruik van 6,7 l/100 km (CO2-uitstoot: 157 g/km).

De Leon ST Cupra is standaard voorzien van onder meer DCC (dynamische chassiscontrole) en een elektronisch aangestuurd hydraulisch sperdifferentieel, dat indien nodig 100 procent van de aandrijfkracht naar een voorwiel kan sturen.

Met het Cupra Drive Profile kan de bestuurder de auto naar eigen smaak afstemmen, met verschillende settings voor dempers, stuurbekrachtiging en gaspedaal- en DSG-respons. Daarnaast zijn de standaardinstellingen Comfort, Sport en Cupra beschikbaar. 

De Seat Leon ST Cupra is binnenkort te bestellen bij de dealer, in april staat de auto in de showroom. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Seat Leon ST Cupra in groot formaat