Audi heeft de Prologue Piloted Driving op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas onthuld.

De forse concept-car vormt het hoogtepunt van de Audi-stand op de elektronicabeurs in Las Vegas. Uiteraard kennen we het lijnenspel van de auto voor het grootste deel al, want we hebben hier te maken met een evolutie van de Prologue Concept, die op de LA Auto Show debuteerde.

De ingenieurs hebben zich flink kunnen uitleven op de hybride-aandrijflijn. Die bestaat namelijk uit een elektromotor en een 4,0-liter TFSI. Het totale systeemvermogen is 687 pk, het maximumkoppel bedraagt 950 Nm.

De sprint naar 100 km/h neemt 3,5 seconden in beslag. Over de topsnelheid van de Prologue Piloted Driving doet Audi geen mededelingen. Wel wil het merk kwijt dat de auto een CO2-uitstoot van 185 g/km heeft.

Touchscreens

De Prologue Piloted Driving heeft ook een bijzondere lichtinstallatie. Zo heeft de verlichting een speciale modus voor wegwerkzaamheden. In dat geval komen er twee felle stralen bij ter breedte van de hele auto.

Een andere highlight is de toepassing van veel organische ledlampen (oleds) in het interieur. Via touchscreens kunnen de inzittenden de belangrijkste functies van de auto bedienen.

Tot slot - de naam van het model geeft het al een beetje aan - kan de Prologue Piloted Driving deels autonoom rijden. De auto is zelflerend en kan bij snelheden tot 65 km/h alles zelf.

Audi meldt niet op welke termijn al deze technische verworvenheden op productieauto's beschikbaar komen.

Bekijk foto's van de Audi Prologue Piloted Driving in groot formaat