Zo ongeveer alle elitemerken lijken momenteel een SUV te willen, maar bij Rolls-Royce ligt dat anders. De plannen voor zo'n auto zitten bij het Engelse merk nu in een cruciale fase.

Dit jaar gaat Rolls-Royce namelijk de knoop doorhakken of het daadwerkelijk een SUV wil gaan bouwen, meldt persbureau Bloomberg. 

Rolls-Royce is zich ervan bewust dat het introduceren van een SUV voordelen heeft. Dat type auto is namelijk erg populair in bijvoorbeeld China en dat zou een grote verkoopstijging kunnen bewerkstelligen.

Tegelijkertijd wil Rolls-Royce wel exclusief blijven. De introductie van een SUV zorgt er natuurlijk wel voor dat de mensen vaker auto's van het merk op de weg gaan zien en dat kan afbreuk doen aan de status van het merk.

Andere merken (Bentley, Maserati en Lamborghini) hebben de SUV-knoop al doorgehakt. Die merken hebben binnenkort een SUV bij de dealer staan.

Gegeven het feit dat de Rolls-Royce SUV nog niet het groene licht heeft gekregen, verwacht AutoWeek die auto bij groen licht van de directie niet voor het einde van het decennium.