De Ford Fiesta komt door de introductie van de nieuwe 1.5 TDCi turbodiesel weer in aanmerking voor 14 procent bijtelling.

Vorig jaar was er de Fiesta 1.6 TDCi Econetic met 14% bijtelling, maar met z'n CO2-uitstoot van 85 g/km zou die per 1 januari niet meer aan de eisen voor 14 procent bijtelling voldoen.

Als geschenk uit de bijtellingshemel komt de 1,5-liter TDCi, bekend uit onder meer de nieuwe Focus, nu ook beschikbaar in de Fiesta. Met dat blok is de uitstoot 82 g/km, precies aan de goede kant van de grens tussen 14 en 20% bijtelling.

Bij de reguliere versies is de 1.5 TDCi Style de goedkoopste optie. Die kost 17.915 euro, de completere Titanium kost 18.915 euro. Twee extra portieren hebben een meerprijs van 500 euro op alle versies.

De goedkoopste versie is echter de driedeurs 1.5 TDCi Style Econetic Lease. Die mag mee voor 15.995 euro. Deze heeft bovendien een meeruitrusting bestaande uit onder meer airconditioning en een radio-cd-speler ten opzichte van de reguliere Style.

De Fiesta 1.5 TDCi Titanium Econetic Lease biedt ten opzichte van de reguliere Titanium het Advanced Technology Navigation Pack, Keyless Entry, Sony Audio en (indien de koper kiest voor vijf portieren) elektrisch bedienbare achterportierruiten.